Jonathan alma

Jonathan.

New York államban az 1800években nemesített kitűnő minőséget adó almafajta mely hazánkban, egy időben a leg elterjedtebb fajta volt. Szeptember elején éri el a szedési érettséget, de a szüret ideje elhúzódik szeptember végéig. A Jonathan alma Héjja vékony, felszíne sima, enyhén viaszos, húsa nyomódásra, barnulásra nem érzékeny. Kiváló ízű, lédús, gyümölcse kúposan gömbölyded, közepes nagyságú, 120-130 g nagyságúra megnövő alma. Színborítottsága kiváló, egységes. Könnyen alakítható a koronája, közép erős növekedésű almafa. Jól tűri fája, az erősebb metszést is. Viszonylag kis koronát növesztő almafa. Korán termőre fordul a hazai viszonyok között. Évről-évre rendszeresen, megbízható termés mennyiséget produkál. A Jonathan almafája lisztharmatra, tűzelhalásra, atkafertősére érzékeny sajnos. Porzófajták: Starking, Idared, Golden.


A hozzászólások le vannak tiltva.