Fekete kajszi vagy fekete sárgabarack

feketekajsziSárgabarack fajták közül egy igai kajszi különlegeségnek számit. Cseresznyeszilva és a kajszi keresztezéséből létre hozott fajta, Kései virágzású fagytűrő képessége kiváló akár harminc Celsius hideget is elvisel, öntermékeny porzótársat nem igényel rendszeresen és bőven terem. Fekete kajszi gyümölcsének  fedő színe sárgás –bársonyosan fekete bemosódással, gyümölcs húsa sárgás-vöröses rostos kiváló kajszi aromával és nagyon édes. Csonthéjasok összes betegségeivel szemben teljes rezisztenciát mutat, ezért vegyszer mentesen akár bió termesztésre is kiváló gyümölcs fajta a fekete kajszi.  Jelenleg ismert összes vitamin féleség fel lelhető benne ezért az emberi szervezet számára az egyik legértékesebb gyümölcs   a fekete kajszi-fekete sárgabarack. Fája közép erős növekedésű gyümölcse kissé megnyúlt formájú, nagy biztonsággal termeszthető fajta. Friss fogyasztásra, konzerv ipari célra vagy gyümölcspárlat készítésre nagyon ajánlott fajta a fekete kajszi.


A hozzászólások le vannak tiltva.