Ruccola (Borsmustár – madársaláta)

Ruccola (Borsmustár – madársaláta) 2.Mediterránban őshonos, karakteres, fűszeres, gazdag ízű salátaféle a Ruccola. Főleg a mediterrán vidékeken elterjedt, fűszer és gyógynövény a Ruccola. Az emberiség, az ókor óta ismeri és fogyasztja. Nálunk, csupán csak az elmúlt években jött divatba. Minél idősebb példánnyal van dolgunk, annál erősebb az íz hatása. Számos vitamint tartalmaz. A mediterrán konyha elterjedésével került ismét sok helyen az asztalokra. Jellegzetes íz aromája, összetéveszthetetlen. Gyógynövényként igen jó hatással van a pajzsmirigy működésére, folsav és béta-karotin is nagy mennyiségben fordul elő benne. A konyhában, a Ruccolával kitűnő rizottó, lepény, pizza, sőt pesto is varázsolható az asztalra. Ezen kívül, még kitűnő saláta is készíthető belőle. Fagyérzékeny növény, ezért nagyobb edénybe, vagy kertünk félárnyékos részén termelhetjük. Az edényben való nevelés előnye, hogy télen is szedhető, friss Ruccola.Ruccola (Borsmustár – madársaláta)Ruccola (Borsmustár – madársaláta) 3.


A hozzászólások le vannak tiltva.